διαφημισεις

style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-gy+i-1v-b4+su" data-ad-client="ca-pub-1076069104982771" data-ad-slot="3193834661">

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

η Γερόντισσα Παρθενία Μια Οσιακή Κοίμηση το Γεναρη του 1966

Η Μοναχή Παρθενία Καραγιωργάκη ήτονε από την ιερά Μονή Παληανής. Την έφερε εδώ στο Γοργολαινι, ο Δεσπότης, ο Ευγένιος ο Α΄, για να βοηθήσει κι εμάς. Μα ήτονε τα χρόναι τζη πολλά και λίγη η βοήθεια τζη.Έμεινε παράλυτη μετά από λίγο και ήθελε περιποίηση.Πολλά χρόνια εμεινε έτσι μέχρι την ώρα πού ήθελε ο Θεός να την πάρει κοντά του.Πολλές μέρες πριν μας έλεγε να ανοίξωμε τον τάφο τσι.Φωνάξαμε τον Χριστοδουλάκη το Γιώργη να ανοίξη το τάφο.Μα τόν είδε και του φωναξε και τούπε να τη γυρίσει νεκρικά. Μα ένα μ-παράξενο πράμα ,απο εκείνη την ώρα και μετά το πρόσωπο τση άλλαξε.Επήρε μιάν Αγγελική μορφή λες και βρισκόταν στο μ-Παράδεισο.
Ὀσο εβράδιαζε έλεγε:"έδε ομορφιές πούχει τουτηνέ η ώρα
.Προσκυνώ το χορό των Μαρτύρων,προσκυνώ το χορό των Παρθένων.Ἐδε ομορφιές πούχει τουτηνέ η ώρα Διαβάσετε μου παιδί μου την ευχή του Αγγέλου."Μα όσο εδιαβάζαμε και ψάλλαμε την Παράκληση το πρόσωπο τζη έπαιρνε μιάν άλλη ομορφιά, μια ωραία λάμψη και μας έδινε ευχές."Οσα γράμματα είπετε τοσοι Αγγέλοι να σας εδίνουνε ευχές και να σας βλεπουνε". Διαβάσαμε και το Ψαλτήρι, μας είπε πως μέχρι το ξημέρωμα προλαβαίναμε.Μας εσταμάτα και μας έλεγε "τουτηνέ τήν ώρα παιδί μου απο την πόρτα μπαίνουνε και βγαινουνε Αγγέλοι." Περασμένα Μεσάνυχτα, μας κοίταζε και μας έδινε ευχές, τίς είπαμε Γερόντισσα, αν έχεις έξουσία να προσεύχεσαι και για μας εκεί ψηλά.῾Ναι παιδί μου , ανε μπορω θα παρακαλω΄το Θεό για όλους μας, δε θα σταματω καθόλου να προσεύχομαι". Εμείς είμαστε διπλα τση συνεχώς, εκείνη εκοιταζε συνέχεια Ανατολή κι έκαμνε το Σταυρό της.Καί λέει:"Προσκυνώ σε Παναγία μου με το μεγαλείο σου και τη λαμπρότητα σου.Και τελευταία είπε:"Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Ἁγιο Πνεύμα, Τριάδα ομοούσιο και αχώριστο". Σταυρώνει τα χέρια, κλινει το κεφάλι και οδεύεται στά σκηνώματα των Αγίων.Ας εχωμε την ευχή της.
Αφήγηση Μοναχή ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΑΛΗΑΝΗΣ
Β΄ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΤΟΥ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: